Vacature directeur Omgevingsdienst Twente

Jaromir Devilee 28-06-2017

De huidige netwerkorganisatie, Regionale Uitvoeringsdienst Twente, gaat per 1 januari 2018 over in de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Twente. Momenteel wordt er hard gewerkt zodat deze organisatie er ook daadwerkelijk staat op 1 januari 2018.

Bij de start van de nieuwe organisatie gaat het om ongeveer 60 FTE vanuit 14 aangesloten gemeenten, de Provincie Overijssel én nieuwe nog te werven medewerkers.

De Omgevingsdienst Twente (in oprichting) werkt aan een optimaal en duurzaam gebruik van de fysieke leefomgeving; veilig wonen, werken en leven. De Omgevingsdienst Twente adviseert het bevoegd gezag en voert taken namens gemeenten en provincie uit op het gebied van de milieu gerelateerde basistaken als het gaat om vergunning verlening, toezicht & handhaving en specialistisch advies.

Om deze missie te laten slagen zijn we op zoek naar een

DIRECTEUR OMGEVINGSDIENST TWENTE
36 uur per week

Wat ga je doen?
Omdat het gaat om een nieuwe organisatie, wordt er van je verwacht dat je op verschillende borden tegelijk kan schaken. Je gaat samen met anderen bouwen aan de nieuw te vormen organisatie. Daarnaast ben je ook verbindend leider. Je beschikt over kennis van het werkveld en een realiseerbare visie op de toekomst. Met coachend leiderschap weet je medewerkers te inspireren en motiveren.

De nieuwe organisatie bestaat uit een éénhoofdige leiding, de directeur en drie afdelingshoofden die zitting hebben in het managementteam. De directeur legt verantwoording af aan het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Twente.

Ben jij onze ideale kandidaat?
Met je krachtige en optimistische persoonlijkheid weet jij te verbinden en te overtuigen. Je hebt visie en bent ondernemend. Omdat mensen je vertrouwen, weet je weerstand weg te krijgen. Dit doe je onder andere door samen te werken en de inspireren.  Je hebt een brede kijk en ervaring op het gebied van bedrijfsvoering. Je politieke antenne staat altijd aan en je kunt je meer dan goed redden in een politiek bestuurlijke omgeving.

Wat zijn de functie eisen?

  • academisch werk- en denkniveau;
  • kennis van het VTH-werkveld;
  • visie op de ontwikkelingen op dit terrein;
  • aantoonbaar samenbindende leiderschapskwaliteiten;
  • een brede kijk en ervaring op het gebied van bedrijfsvoering;
  • ervaring in het leiden van veranderingsprocessen in een grote, complexe organisatie;
  • heeft bestuurlijke en politieke sensitiviteit;
  • heeft kennis en/of ervaring met de WOR.

 
Wat bieden wij?
Wij bieden een tijdelijke aanstelling van één jaar, met zicht op een vaste aanstelling. De functie is gewaardeerd op functieschaal 14. Het maandsalaris bedraagt maximaal € 6.413,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 
De rechtspositie en arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Almelo is van toepassing, totdat de Omgevingsdienst Twente een eigen regeling heeft.
 
Informatie en reactie
Wil je meer weten? Bel met Fokke Dijkstra, gemeentesecretaris / algemeen directeur Nijverdal/Hellendoorn, via 0548-63 03 01. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Arnold Schotman, adviseur P&O, bereikbaar via 06-38 82 58 11. 

Reageren? 
Je interesse voor deze functie kun je kenbaar maken via deze link, voorzien van uitgebreide
motivatiebrief en CV. Reageren kan tot uiterlijk maandag 10 juli 2017.
De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 17 juli 2017.

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. De interne werving gaat via Twentse Kracht.
Bij gelijke geschiktheid, hebben interne kandidaten de voorkeur boven externe kandidaten.